Dani bakalara u Dubrovniku: Tradicija i gastronomija na jednom mjestu od 20. do 24. prosinca
Dubrovnik, poznat po svojoj bogatoj povijesti i vrhunskoj gastronomiji, ove godine ponovno poziva sve ljubitelje tradicionalnih blagdanskih specijaliteta na Dane bakalara. Od 20. do 24. prosinca, brojni poznati dubrovački restorani pripremaju vrhunska jela od bakalara, tradicionalno jelo koje neizostavno krasi blagdanski stol u mnogim hrvatskim kućama.
Ovaj gastronomski događaj, pod nazivom Codfish Days, obogaćuje adventsku ponudu grada, donoseći autentične okuse Mediterana uz modernu interpretaciju. Posjetitelji će moći uživati u tradicionalnom bakalarnom brodetu, bakalaru na bijelo, kao i u inovativnim jelima inspiriranim ovim ukusnim ribljim specijalitetom.
Restorani sudionici:
U manifestaciji sudjeluju najpoznatiji restorani u Dubrovniku, među kojima su:
Bistro 49
Restaurant & Catering Academia
Akademis Poligon Garište
Gradska kavana Arsenal
Taverna Loggia
Fish Bar El Pulpo
…i mnogi drugi.
Posebno su zanimljive adventske kućice Kućica Gill’s, Kućica Sinjorina i Kućica Župaho, gdje možete pronaći ukusna brza jela, savršena za blagdansko uživanje.
Zašto posjetiti Dane bakalara?
Autentična gastronomska ponuda: Bakalar pripremljen po tradicionalnim receptima.
Blagdanska atmosfera: Advent u Dubrovniku uvijek je poseban uz prekrasno okićene ulice.
Raznolikost jela: Spoj klasičnih okusa i modernih kulinarskih kreacija.
Ne propustite priliku iskusiti najbolje od dubrovačke kuhinje i pridružite se ljubiteljima bakalara od 20. do 24. prosinca u Dubrovniku.
Rezervirajte svoje mjesto već danas i uživajte u okusima bakalara na jednom od najljepših adventskih događanja u Hrvatskoj.
Ostavi komentar